Een bruisende broedplaats

voor ecosysteem denkers en doeners

Het kost tijd om van een kaal stuk grond een bos te maken: het duurt ongeveer zeven jaar voordat het voedselbos voldoende begroeid en productief is. De overstap maken van traditionele landbouw naar een voedselbos vraagt dus om geduld, investering en een flinke dosis lef. Als pioniers met een rijke familiegeschiedenis in de traditionele landbouw weten we als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken. Die kennis en ervaring delen we graag met boeren, ondernemers en particulieren die nadenken over een nieuwe, duurzamere toekomst. En waar kunnen we dat beter doen dan vanuit ons eigen voedselbos?

 

 

 

Bij LEUKER 1818 komen landbouw, horeca, recreatie, events en (praktijk)innovatie in symbiose met de natuur samen. Met het voedselbos als kennisbron en katalysator. De oude stal van de melkveehouderij krijgt een nieuwe bestemming als broedplaats voor ecosysteem ondernemers en particulieren. Deze inspirerende ruimte is de ideale plek voor kennisuitwisseling en om innovatieve ideeën te laten ontspruiten.

Agroforestry: van strategie tot uitvoering

Zou het niet fantastisch zijn als we binnen nu en 10 jaar nog veel meer agroforestry op Nederlandse bodem kunnen realiseren door het ombuigen van traditionele landbouw? Met deze duurzame vorm van landbouw produceren we niet alleen voedsel op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier, het zorgt ook voor een aanzienlijke reductie van CO2 in de lucht. Zonder onderhoud of bewerking. Lui boeren dus! Dat je er ook nog een goede boterham aan kunt verdienen, daar is initiatiefnemer en agroforestry-expert Mark Venner van overtuigd. Vanuit zijn onderneming Food Forest Factory neemt hij je graag mee in zijn visie en het agroforestry-proces: van strategie tot uitvoering. Het kantoor van de Food Forest Factory is gevestigd midden in het voedselbos.

 

 

 

Inspirerende eventlocatie

De ligging bij het voedselbos en de horeca en recreatiemogelijkheden binnen handbereik, maken van LEUKER de ideale omgeving voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen en op zoek zijn naar een inspirerende locatie voor hun bedrijfsevent, teamsessie of heidag. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Just grow for it!

Schuilt er een ecologisch ondernemer in jou? Geloof jij dat ondernemen met de natuur mee de toekomst heeft? Dan ben je van harte welkom om in ons voedselbos van gedachten te komen wisselen. We helpen je graag om jouw ideeën van de grond te laten komen!

Een unieke plek in het groen om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte, op adem te komen en weer volledig in contact te komen met de natuur en jezelf. Een bijzondere overnachtingsplek tussen de bomen en struiken.

Traditionele landbouw? Die tijd is voorbij. Wij willen het beter doen, voor de generaties van nu en later. Daarbij geloven wij in de kracht van het voedselbos.