Het verhaal

van LEUKER

Welkom op het boerenbedrijf van de toekomst! LEUKER is het eerste traditionele boerenbedrijf van Nederland dat volledig omschakelt naar agroforestry. Het is het eerste grootschalige voedselbos van Limburg en ook in Europa lopen we voorop! Het verruilen van onze traditionele melkveehouderij door bomen is een bewuste keuze. Gewaagd? Zeker weten. Maar iemand moet de eerste zijn.

 

Lees meer over LEUKER  ›

 

 

Duurzaam, lokaal en toekomstbestendig

Agroforestry

Traditionele landbouw? Die tijd is voorbij. Wij willen het beter doen, voor de generaties van nu en later. Daarbij geloven wij in de kracht van agroforestry.

 

Lees hier meer over agroforestry! 

Rondleiding

Altijd nieuwsgierig geweest naar de verschillende vormen van agroforestry, het meer dan 200 jarige ondernemersverhaal achter Leuker en een positieve doorkijk naar de toekomst? Kom dan naar Leuker om een andere manier van landbouw te beleven.

LEUKER kippen

Deze LEUKER kippen wonen in een mobiele kippenkar, hebben een vrije uitloop in onze boomgaarden en hebben naast voer uit reststromen van humane consumptie de rol om gras, ‘afval’ uit de tuinderij, onkruid, slakken en plaaginsecten om te zetten in voedzame eieren.